Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na expolicajta pre prijímanie úplatkov

05.09.2020 Bratislava

Bratislava 4. Septembra (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) obžalobu na bývalého policajta Zsolta M., ktorý prijímal úplatky. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

"Prokurátor ÚŠP podal 4. septembra na ŠTS obžalobu na Zsolta M. za pokračovací zločin prijímania úplatku vo viacčinnom súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Ako bývalý policajt pôsobil v klientskom centre na juhu Slovenska a vykonával úkony spojené s prihlasovaním i odhlasovaním motorových vozidiel z evidencie, a so zmenami v evidencii vozidiel," objasnila hovorkyňa.

V tomto prípade už stáli pred súdom Csaba N. a Gizela I., ktorí expolicajtovi úplatky poskytli. Csabu N. už ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, minulý rok odsúdil na peňažný trest 500 eur. Podľa obžaloby dal tento podnikateľ z okresu Nové Zámky úplatok expolicajtovi, aby bol uprednostnený jeho bratranec v poradovníku na prihlásenie auta. K skutkom malo dôjsť v roku 2018 v Štúrove v budove klientskeho centra.
 

Vyberte región

mark